Over ons

 

 

  

Ambachtelijk maar professioneel.

 

Emilia Gelateria bereidt bijzonder kwaliteits- en smaakvol ijs op de Italiaanse wijze.  Dit is enkel mogelijk indien het volledige proces van het ijs bereiden, bewaren en bedienen, met dezelfde aandacht voor detail en liefde voor het product gebeurt.  We werken ambachtelijk, volgens de Italiaanse kunst van het ijsbereiden,  uiteraard in een professionele omgeving, waarbinnen alle normen en wetgeving inzake voedselveiligheid strikt worden gerespecteerd.

 

Smaakvol maar natuurlijk.

 

Om een smaakvol product te bekomen moet élk ingrediënt op zich een topproduct zijn.  Enkel en alleen de beste natuurlijke grondstoffen worden geselecteerd en gebruikt voor ons ijs omdat we ervan overtuigd zijn dat alleen hiermee het beste ijs kan gemaakt worden. Onze sorbets zitten vol met puur fruit. In Emilia Gelateria geen kunstmatige smaakstoffen, smaakversterkers of bewaarmiddelen.

 

Hoge kwaliteit maar betaalbaar.

 

Wij volgen een strikt productieproces.  Enkel indien men streng toekijkt op alle stappen in het proces, kan men het kwaliteitsijs bereiden dat EMILIA GELATERIA wil aanbieden.

Dit productieproces houdt het volgende in :

1.          Pasteurisatie : Er wordt gewerkt volgens het “warme proces” waarbij melk, room, suiker en basis-ingrediënten gepasteuriseerd worden en tot fijne deeltjes worden gebracht.  Hierdoor worden smaak en  structuur van het ijs verbeterd.  Iedere smaak heeft zijn eigen recept, dat van aan de basis verschilt van smaak tot smaak.  We gebruiken met andere woorden geen uniforme basismix, waar we naderhand de gewenste smaak aan toe voegen. 

2.          Het ijs wordt vervolgens gedraaid in een horizontale ijsturbine, wat toelaat om een vaste en tegelijk romige ijssubstantie te creëren.

3.          IJs is het lekkerst op het ogenblik dat het uit de turbine komt. Ons ijs gaat dan ook rechtstreeks van de turbine in de ijstoog. Daarna komt het er op aan het gedraaide ijs op de best mogelijke wijze te bewaren.

Aangezien wij van oordeel zijn dat de kwaliteit van het ijs enkel beoordeeld kan worden door het proeven, kiezen wij voor “pozzetti” om ons ijs in te bewaren en niet voor de klassieke toonbank met open bakken.  IJs bestaat voornamelijk uit water en is snel onderhevig aan kwaliteitsvermindering wanneer het blootgesteld wordt aan temperatuurveranderingen.  Het gebruik van “pozzetti” voorkomt dit afbraakproces, aangezien het ijs bewaard blijft in afgesloten cuves.

Het ijs wordt onder een inox deksel bewaard zodat een constante temperatuur kan behouden blijven, en de hoeveelheid lucht en licht kan beperkt worden.  Een toog met pozzetti heeft bovendien naast het feit dat het hygiënischer werken is, als belangrijk voordeel dat het energieverbruik veel lager ligt dan bij een gewone, open toonbank zodat we ook nog eens aan het milieu denken.

Kom kijken!  Onze pozzetti garanderen niet enkel een kwaliteitsvolle bewaring maar ogen ook héél mooi!