D.Barbero Torroneria & Chocolateria

 

Reeds sinds 1838 wordt er door de Italiaanse Barbero familie nougat gemaakt in de provincie Asti (Piemonte). De eerste nougat werd, zoals blijkt uit de archieven van het dorpje Mombercelli, gemaakt door Filippo Barbero en in 1883 is de Barbero Company opgericht onder leiding van kleinzoon Michele.

7 generaties later en na vestiging in het oude centrum van de stad Asti, is Barbero uitgegroeid tot een sterk merk met een ambachtelijke kwaliteit nougat, gianduja en chocolade met geroosterde piemontese hazelnoten.
Naast de zachte nougat, is Barbero ook bekend om de harde, crumbly, gesneden nougat met hazelnoten uit Piemonte. Het heeft zelfs het predicaat DE.CO toegekend gekregen (een product herkomst bescherming). Het is deze nougat die eveneens verwerkt word in ons nougat-ijs.
 
Tenslotte kunnen we u ook de crema torroncino aanraden, de perfecte topping voor op uw ijs in 3 varianten: torroncino, torroncino met amandel, of torroncino met hazelnoot.